اساتید بنام بین المللی

 | تاریخ ارسال: 1403/8/15 | 
  مشاهیر و اساتید دانشگاه خوارزمی
دانشگاه خوارزمی، به عنوان یکی از دانشگاه‌های تاریخی و معتبر ایران، افتخار پرورش و معرفی چهره‌های برجسته‌ای را دارد که با تلاش‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی خود تأثیرات ماندگاری بر جامعه ایران و جهان داشته‌اند. این دانشگاه در طول سال‌ها میزبان اساتید، دانشمندان و نخبگانی بوده است که به گسترش مرزهای دانش و تربیت نسل‌های آینده پرداخته‌اند. در ادامه، با برخی از این چهره‌های اثرگذار که میراثی ماندگار برای دانشگاه و جامعه علمی به جا گذاشته‌اند، آشنا خواهیم شد.
  • مشاهیر دانشگاه
 مشاهیر دانشگاه با پیشگامی در حوزه‌های مختلف، سهم بسزایی در ترویج و توسعه علوم و هنرهای گوناگون در ایران داشته‌اند. در ادامه مهم ترین مشاهیر این دانشگاه معرفی می گردند:
  • دکتر غلامحسین مصاحب: ریاضی‌دان و دانشنامه‌نویس برجسته ایرانی که به دلیل تلاش‌های گسترده در ترویج ریاضیات نوین، به عنوان "پدر ریاضیات جدید ایران" شناخته می‌شود. وی در مهر ماه ۱۳۴۵ مؤسسه ریاضیات را با مجوز شورای مرکزی دانشگاه‌ها در دانشگاه تربیت معلم (دانشگاه خوارزمی کنونی) تأسیس کرد. این مؤسسه با هدف تربیت مدرسان ریاضی برای دانشگاه‌های کشور راه‌اندازی شد و با تلاش‌های مستمر دکتر مصاحب، بیش از ۷۰ مدرس ریاضی در آن پرورش یافتند. کتابخانه تخصصی این مؤسسه نیز یکی از بی‌نظیرترین مراکز علمی در کشور به شمار می‌رود. در سال ۱۳۶۳ این مؤسسه پذیرش دانشجو برای دوره‌های عالی را آغاز کرد و در سال ۱۳۷۶ به افتخار بنیان‌گذار آن، به مؤسسه تحقیقات ریاضی دکتر غلامحسین مصاحب تغییر نام یافت.
  • دکتر عبدالعظیم قریب: ادیب معاصر و بنیان‌گذار دستور زبان فارسی نوین که از نخستین سال‌های تأسیس دانشگاه تربیت معلم به تدریس زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه پرداخت.
  • دکتر عبدالکریم قریب: دانشمند برجسته و پدر علم زمین‌شناسی ایران که در سال ۱۳۳۳ به عنوان دانشیار به دانشسرای عالی (دانشگاه خوارزمی کنونی) پیوست و تا دستیابی به مقام استادی در این دانشگاه به تدریس ادامه داد. دکتر قریب پس از بازنشستگی در سال ۱۳۴۸، با بیش از ۴۵ کتاب و ۱۶۰ مقاله، از اثرگذارترین چهره‌های علمی ایران محسوب می‌شود. وی در ۱۷ بهمن ۱۳۸۱ درگذشت.
  • پروین اعتصامی: شاعر نام‌آور ایرانی که در سال‌های ۱۳۱۵ و ۱۳۱۶ به عنوان مدیر کتابخانه دانشگاه تربیت معلم (در زمان ریاست دکتر عیسی صدیق) فعالیت داشت.
  • جلال آل‌احمد: نویسنده و روشنفکر برجسته ایرانی که تحصیلات خود را در رشته ادبیات فارسی در دانشگاه خوارزمی (آن زمان دانشسرای عالی) آغاز کرد و بعدها به یکی از پیشتازان نویسندگی و نقد اجتماعی در ایران تبدیل شد. آثار ماندگاری چون مدیر مدرسه و غرب‌زدگی از دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی او نشأت گرفته‌اند.
  •  چهره های ماندگار
چهره‌های ماندگار دانشگاه خوارزمی از برجسته‌ترین نخبگان علمی کشور هستند که دستاوردهای چشمگیری در رشته‌های مختلف علمی به ثبت رسانده‌اند. این شخصیت‌ها در جشنواره چهره‌های ماندگار به عنوان پیشتازان حوزه تخصصی خود انتخاب شده‌اند و جایگاه ویژه‌ای را در جامعه علمی و دانشگاهی کشور به خود اختصاص داده‌اند. دانشگاه خوارزمی به خود می‌بالد که در شمار دانشگاه‌هایی است که بیشترین چهره‌های ماندگار را در میان اساتید خود پرورش داده است. در ادامه، به معرفی چهره‌های ماندگار این دانشگاه و دستاوردهای ارزشمند آنها می‌پردازیم.
 
  1. دکتر علی شریعتمداری: چهره ماندگار علمی کشور در رشته روانشناسی و علوم تربیتی در سال ۱۳۸۱.
  2. دکتر احمد مجد: چهره ماندگار علمی کشور در رشته زیست‌شناسی در سال ۱۳۸۳.
  3. آیت‌الله دکتر سید محمد موسوی بجنوردی: چهره ماندگار علمی کشور در رشته حقوق در سال ۱۳۸۴.
  4. دکتر شهربانو عریان: چهره ماندگار علمی کشور در رشته زیست‌شناسی و پژوهشگر برتر زن در سال ۱۳۸۴.
  5. دکتر شکوه نوابی‌نژاد: چهره ماندگار علمی کشور در رشته روانشناسی و علوم تربیتی در سال ۱۳۸۷.
  1. دکتر علیرضا مدقالچی: چهره ماندگار علمی کشور در رشته ریاضیات در سال ۱۳۸۹.

اسامی پژوهشگران دانشگاه خوارزمی در فهرست پژوهشگران پراستناد ۲ درصد برتر جهان
مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) فهرستی از پژوهشگران برتر ایرانی با بیشترین استناد در سطح جهانی را منتشر کرده است. این گزارش که با عنوان «فهرست دانشگاه استنفورد» شناخته می‌شود، بر اساس آخرین یافته‌های پروژه مشترک الزویر و گروهی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد و تحلیل داده‌های پایگاه اسکوپوس تهیه شده است. در این روش، با استفاده از مجموعه‌ای از سنجه‌های استنادی استاندارد، شاخصی به نام «شاخص استنادی مرکب» محاسبه شده که تأثیر استنادی پژوهشگران را در حوزه‌های مختلف علمی ارزیابی می‌کند. این شاخص از تعداد استنادات دریافتی، جایگاه و هم‌نویسندگی، و شاخص هرش نویسندگان محاسبه می‌شود.
در به‌روزرسانی اخیر این فهرست، عملکرد استنادی پژوهشگران بر اساس مقالات منتشر شده آن‌ها در دو بازه زمانی متفاوت – از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۳ و بازه یک‌ساله ۲۰۲۳ در ۲۲ حوزه موضوعی اصلی و ۱۷۴ زیرحوزه مورد بررسی قرار گرفته است. فهرست پژوهشگران دانشگاه خوارزمی که در این لیست جای گرفته‌اند، در جداول زیر معرفی شده‌اند:
فهرست پژوهشگران پراستناد برتر دانشگاه خوارزمی در جهان
بر اساس عملکرد استنادی یک‌ساله)۲۰۲۳(

 
ردیف نام و نام خانوادگی حوزه موضوعی تعداد کل استنادات
۱ وحید وطن پور مهندسی ۳۰۶۳
۲ مجید ماستری فراهانی شیمی ۴۵۲
۳ عادله دیوسالار شیمی ۴۲۲
۴ اسمعیل بابلیان آمار و ریاضیات ۴۰۴
۵ مریم کرمی فناوری‌های راهبردی ۲۱۶
۶ محمد سبزی‌نژاد فراش     فناوری اطلاعات و ارتباطات     ۱۵۱
۷ علی کیماسی خلجی مهندسی ۱۳۶

فهرست پژوهشگران پراستناد برتر دانشگاه خوارزمی در جهان
بر اساس عملکرد استنادی در طول خدمت علمی)۱۹۹۶-۲۰۲۳(

 
ردیف نام و نام خانوادگی حوزه موضوعی تعداد کل استنادات
۱ وحید وطن پور مهندسی ۱۴۹۲۰
۲ محمدحسین مشهدی‌زاده شیمی ۳۸۶۳
۳ محمد سبزی‌نژاد فراش     فناوری اطلاعات و ارتباطات     ۱۹۱۹

این افتخارات نشان‌دهنده جایگاه والای علمی دانشگاه خوارزمی در سطح جهانی و تأثیر پژوهش‌های ارزشمند این اساتید و فارغ‌التحصیلان است که در تقویت بنیه علمی و اعتبار بین‌المللی این دانشگاه سهمی چشمگیر داشته‌اند.
  
 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 262 بار   |   دفعات چاپ: 18 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر