اولین جلسه عملیاتی‌سازی تفاهم‌نامه دانشگاه IIT دهلی، کشور هندوستان

 | تاریخ ارسال: 1401/10/21 | 
در افتتاحیه سیزدهمین کنفرانس «IEEE» بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش «IKT۲۰۲۲» که مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۲۹ شروع گردید، تفاهم‌نامه همکاری مشترک دانشگاه با موسسه فناوری هند-دهلی با تلاش‌های مدیریت همکاری‌های علمی بین‌المللی به امضای دکتر حسن بیگی سرپرست دانشگاه خوارزمی و پروفسور رانگان بانرجی رئیس موسسه فناوری هند-دهلی و با حضور نماینده آن موسسه (پروفسور آرون کومار) به امضا رسید.
پس از به امضا رسیدن این تفاهم‌نامه، نشست اختصاصی نیز جهت پیاده‌سازی عملیاتی این تفاهم‌نامه برگزار گردید. جهت این نشست که از اعضای هیات علمی گروه مهندسی برق و کامپیوتر، علوم کامپیوتر و مدیریت عملیات و فناوری اطلاعات نیز دعوت شده بود، دکتر امیدمهدی عبادتی مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی، پروفسور آرون کومار نماینده موسسه فناوری هند-دهلی و دکتر خلیلی عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر، رایزن سابق علمی ج.ا.ایران در کشورهای شبه قاره و استاد مدعو دانشگاه IIT دهلی، دکتر علی طهایی رییس اداره توسعه همکاریهای علمی بین‌المللی، سرکار خانم سارا یزدانی و آقای میلاد فرجی کارشناس اداره توسعه همکاریهای علمی بین‌المللی شرکت نمودند و بر همکاری‌های مشترک هر دو دانشگاه، تبادلات اساتید و دانشجو و توسعه همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و کاربردی بین دانشکده‌ها و استفاده از توانایی‌های علمی در جهت استمرار ارتباط سازمان یافته بین طرفین به منظور برطرف نمودن نیازهای متقابل تاکید شد.
در ابتدای این جلسه دکتر عبادتی ضمن عرض خیر مقدم و تشکر از میهمانان بابت حضور در این جلسه به معرفی دانشگاه خوارزمی و ظرفیت پذیرش دانشجوهای داخلی و بین‌المللی، همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه با سایر دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی خارجی و ظرفیت‌های موجود برای همکاری در آینده را شرح دادند.
وی در ادامه ضمن تاکید بر موثر و کاربردی بودن تفاهم‌نامه برای ایجاد همکاری موثر افزود هماهنگی از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است. هر دو دانشگاه باید برای برقراری ارتباط بهتر و اطلاع از برنامه‌های مختلف مانند سخنرانی‌ها، وبینارها، پایان‌نامه و پروژه‌های مشترک و غیره افرادی را تحت عنوان هماهنگ کننده معرفی کنند تا این افراد بتوانند به خوبی برنامه‌های مشترک هر دو دانشگاه هماهنگ‌سازی کنند.
دکتر عبادتی همچنین اشاره کردند که تمرکز ما در این تفاهم‌نامه ها بر روی دوره‌های کوتاه مدت، دوره‌های رسمی دانشگاهی، ایجاد همکاری های مشترک بین دانشکده ای و دانشگاهی زیر نظر برنامه اصلی دانشگاه‌ها است. مواردی از قبیل تبادل اساتید و دانشجو، ایجاد شرایط اقامت از طرف دانشگاه و میزان حقوق پرداختی و غیره نیز از مسائلی است که می توان در رابطه با آنها به نتایج مطلوبی رسید.
در این تفاهم‌نامه به صورت مشخص بر
۱. تبادل اطلاعات در زمینه‌‌های پژوهشی و برنامه‌های آموزشی
۲. تبادل اطلاعات در زمینه آموزش، تبادل منابع و سرفصل‌های آموزشی مرتبط با برنامه‌‌های تحقیقاتی و آموزشی
۳. برگزاری مشترک برای برنامه‌های آموزشی کوتاه مدت ادامه‌‌دار
۴. برگزاری مشترک سمینارها، کنفرانس‌‌ها، کارگاه‌‌ها در زمینه‌‌های مشترک و دعوت از اعضای هیات‌‌علمی برای مشارکت
۵. پیشنهاد مشترک و مشارکت در تحقیق یا برنامه‌های آموزشی تحت حمایت مالی آژانس‌‌ها
۶. تبادل متقابل، اساتید و دانشجویان برای دوره های زمانی محدود به جهت آموزش
۷. پیشبرد قراردادهای همکاری متقابل بر اساس اعضای هیات علمی دانشکده‌‌ها خصوصا دانشکده‌‌های فنی-مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی.
۸. طراحی مدل همکاری برای تبادل کارکنان و دانشجویان فارغ‌التحصیل در دیدارهای کوتاه مدت، به عنوان مثال کمتر از ۳ ماه، در هر دو دانشگاه بدون پرداخت هزینه اقامتگاه دانشگاهی، بیمه و خوراک در مدت زمان اقامت.
۹. هماهنگ کردن استاد مشاور خارجی برای دانشجویان مقطع ارشد و دکتری و همچنین، دوره­‌های فرصت مطالعاتی در این دو دانشگاه تاکید شد.
در طول جلسه دکتر خلیلی عضو هیات علمی دانشگاه خواجه‌نصیر و رایزن سابق علمی ج.ا.ایران در کشورهای شبه قاره و آقای پروفسور آرون کومار، نماینده موسسه فناوری هند-دهلی ضمن ابراز تمایل به همکاری با دانشگاه خوارزمی بعنوان اولین موسسه آموزش عالی ایران، از دکتر عبادتی برای ایجاد بستر امضای این تفاهم‌نامه و برگزاری این نشست تشکر و قدردانی کردند. همچنین، پروفسور کومار به تشریح دانشکده کامپیوتر دانشگاه IITD پرداختند و زمینه‌های همکاری مشترک و فعالیت‌های مشابه با سایر دانشگاه‌های دنیا با آنها دانشگاه را تشریح نمودند. همچنین در این جلسه به نحوه همکاری سایر دانشگاه‌ها و مدل‌ها اشاره گردید و مقرر گردید پروفسور کومار کلیه این موارد را به پروفسور گرگ، معاون بین‌الملل آن دانشگاه منتقل و جلسه آنلاینی در این خصوص با آن موسسه جهت هماهنگی‌های بیشتر برگزار گردد.
 




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 5442 بار   |   دفعات چاپ: 295 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر